YMCE data driven 2018

‘Audience first’, of eerder ‘data first’. Dit was de YMCE data driven 2018.

Op 29 november werden de participanten van de YMCE data driven competitie uit hun spanning verlost. ‘Onze’ Michel Godin, Sales Manager Agency Partnerships mocht samen met Michel Pigneret, Business Development Manager van Bisnode, de felbegeerde award uitreiken tijdens de UMA day. 

Van briefing tot award

16 oktober begonnen de jonge talenten in 8 teams van 2 met het uitwerken van een ‘lead generation & conversion’ campagne voor het T-Roc model van Volkswagen. Op het einde van de dag legden ze hun data driven oplossingen en analyses voor aan de 13-koppige YMCE jury.

 

YMCE data driven 2019 - winnersHet was gelegenheidsduo Laura Sierra Alvarez (Space) en Diego Llera (Hybrid Agency) die de jury wisten omver te blazen en de award in ontvangst namen op het podium van de UMA day. Hun multichannel strategie werd uitstekend onderbouwd door een funnel van ‘targeted prospects’ tot ‘lead conversions’ waarbij de investeringen in de touchpoints telkens werden aangepast aan de evolutie van de resultaten. Een knappe prestatie! Zeker voor Space, die naast winnares Laura ook Lyse Saintjean en Maxime Lebilcq tot de genomineerden mocht rekenen.

De rol van Welcome Media

“Welcome Media ondersteunt jong talent graag door middel van de YMCE data driven competities, die hen de kans geven om hun verschillende expertise te uiten.”, aldus Michel Godin, jurylid van de YMCE data driven 2018.

 

Michel Godin - Sales Manager - Welcome Media“ ‘Audience first’, of beter gezegd ‘data first’! We hadden de kans om de toekomst van ons bedrijf te zien door het uitgebreide gebruik van adverteerders- en mediagegevens, op zoek naar de ‘mediamix’ die de beste prestaties en de grootste impact biedt. En er bestaat voor ons geen twijfel over dat het zal voortkomen uit de optimale combinatie van een offline en online aanpak. Het is ook met dit in gedachten dat we in onze media en performance measurement studies vooral geïnteresseerd zijn in de combinaties tussen ‘In-Home Advertising’ (Direct Mail en Door to door) en digitale media. We zijn ervan overtuigd dat relevantie een van de sleutels is om dit te bereiken. Daarom is het onze strategie om te blijven investeren in het verzamelen van nog meer lifestylegegevens – tot nu toe meer dan 1 miljoen huishoudens – en in onze doelgroepgerichte tools die ons in staat stellen om hoge potentiële doelgroepen aan te bieden.

 

Welcome Media opent de deuren van Belgische huishoudens voor merken. Door nieuwsgierigheid en emotie bij de consument op te wekken, activeren we de drang naar het web en kwalitatieve leads naar digitale kanalen.

 

Nogmaals gefeliciteerd aan de winnaars en alle YMCE-deelnemers!

 

 

Emma Declerck
Emma Declerck