Acquisitie - Kanaal - Direct Mail - DM Sellers - DM steps - Doelgroepselectie & data - Objectives - Sectoren - Toerisme & Vrije Tijd

Met dm krijg je priesters massaal in een cinemazaal

05/03/2015

Het merk en de markt
De flop van The Loft heeft nog maar eens aangetoond hoe belangrijk het is dat er positief over een film wordt gesproken. De lancering van de tweede Exorcist-film moest veel rumour around the movie brengen. Zeker in het katholieke Spanje waar duiveluitdrijving geen evident thema is. Het ging zelfs zover dat er 8 priesters door toedoen van de aartsbisschop werden opgeleid om aan duiveluitdrijving te doen!

De strategie
De filmmaatschappij beoogde een schokeffect. Het gegeven van de kerk die priesters ging opleiden tot duiveluitdrijvers inspireerde haar tot een bijzonder actie. Ze riep namelijk priesters op om gratis naar de Exorcist II te komen kijken. Spanje had immers meer dan de 8 priesters nodig die waren opgeleid!

beeld 1

De communicatie
Priesters zijn makkelijk te identificeren. 120 parochies ontvingen via direct mail een uitnodiging om zich te registreren. Natuurlijk moesten ze zweren voor God dat ze echt priester waren omdat alleen priesters gratis naar de vertoning van The Exorcist II mochten. Vervolgens werden ze op www.ticketsforpriests.com op weergaloze wijze naar respons geleid.

beeld 2

De resultaten
De actie scoorde in dubbel opzicht. Liefst 72 geïdentificeerde priesters vroegen om een gratis ticket. En dat werd uiteraard breed uitgesmeerd in de media. De belangstelling voor Exorcist II was mede dankzij deze hype enorm: de film was in 100 zalen te zien in plaats van de geplande 10. Een mooi voorbeeld dus hoe je op de actualiteit kunt inspelen via DM.

Henny Van Gerwen
Henny Van Gerwen

Director DM Consultancy - Partner

Gerelateerde Cases:

Respons komt met de jaren: senioren scoren 30% meer respons.

...
Lees verder

The Elmsta 3000 Horror Fest – invitation to a horror film festival

...
Lees verder

Opel Vivaro Out of the box-thinking

...
Lees verder
Al onze Cases