Fashion - Insights - Online-Offline

Wall Street Journal – Consumenten geven online meer geld uit nadat ze door rijkelijk geïllustreerde catalogi hebben gebladerd

20/02/2015

Als je alles kan kopen via je smartphone, waarom belanden er dan nog zo veel catalogi in je brievenbus?

Het klassieke marketingformat is nog niet dood. Integendeel, het speelt een cruciale creatieve rol in de moderne e-commerce. Vandaag moeten catalogi de klanten verleiden, net als de etalage van een winkel, en kan je je erdoor laten inspireren, op dezelfde manier als wanneer je door een winkel zou wandelen. Men hoopt dat de klanten pagina’s die ze leuk vinden, zullen aanduiden, en dat ze dan daarna online gaan of naar de winkel gaan om daar te kopen.

De catalogi van vandaag hebben niet langer de omvang van een telefoonboek en ze bevatten niet meer alle artikelen die een winkelier verkoopt. In plaats daarvan zijn ze dunner en bevatten ze minder beschrijvingen van de koopwaar, maar staan er meer en grotere foto’s en lifestyle-afbeeldingen in.
 

cataloog

Dit “creëren van inspiratie” brengt voor de winkeliers forse kosten met zich mee, o.m. door dure fotoshoots en hogere portkosten. En omdat de catalogi vele maanden op voorhand worden gedrukt, zijn de verkopers een hele tijd lang gebonden aan specifieke trends en artikelen, in tegenstelling tot digitale marketingstukken die in enkele minuten kunnen worden geüpdatet.

Maar desondanks heeft het feit dat de verkoop erdoor kan worden gestimuleerd, een nieuwe interesse in gedrukte catalogi teweeggebracht. Sommige retailers die voornamelijk online actief zijn, betreden nu ook het strijdperk. Zo ook Bonobos, het merk van herenkleding dat vertrokken is van het idee van beter zittende broeken. En vele traditionele winkeliers die altijd al gebruik maakten van catalogi, doen dat fanatieker dan ooit.

click here voor het volledige artikel

Avatar
Guest Blogger

Gerelateerde Cases:

Foot Locker – The Holiday Card That Delivers

...
Lees verder

Direct mail is in de mode.

...
Lees verder

Direct Mail verhoogt de conversie van online sales op webshops

...
Lees verder
Al onze Cases