In-Home Advertising

gets your brand into the heart of the home

Iedereen krijgt graag post.

 Het is een dagelijks ritueel. Uw brievenbus leegmaken. Nieuwsgierig en vol verwachting. Wat heeft de postbode deze keer gebracht? Wie schreef me vandaag? Een moment met hoge betrokkenheid.

In-Home advertising brengt uw merk in het hart van de huiskamer, daar waar de beslissingen genomen worden.  Uw campagne belandt rechtstreeks op de keukentafel. Wij openen voor u de deur, en helpen u bouwen aan een waardevolle en winstgevende relatie met de consument.

Uw campagne is pas relevant als u de consument juist benadert. Een verkeerde timing, foute plaats of onpersoonlijke boodschap zorgt ervoor dat uw campagne haar doel mist. Met In-Home advertising en meer bepaald direct mails bent u trefzeker. Met een boodschap die op het lijf van uw doelgroep geschreven is, op het perfecte moment en de juiste locatie. Relevantie gegarandeerd.

In-Home advertising is vertrouwenswekkend en speelt de emotionele kracht van het medium maximaal uit. De unieke ervaring, het persoonlijke gevoel en de tastbaarheid creëren een hoge emotionele impact, zeker op sleutelmomenten in ons leven. Door hier als merk gebruik van te maken, schept u een waardevol moment met de consument. De perfecte gelegenheid om uw relatie te versterken.

In-Home advertising zet uw doelgroep aan tot actie. Ons medium heeft impact op uw verkoop, rechtstreeks of onrechtstreeks. Haal meer rendement uit uw reclamebudget, met In-Home advertising in uw mediamix. Rendement dat we perfect kunnen meten.

Wat is de consumer journey van de Belgen in de “Travel”-sector?

De studie "Belgian Consumer Journey Survey", uitgevoerd door Ipsos, onderzocht de impact van de touchpoints op de perceptie van de boodschap doorheen het volledige aankoopproces van de consument. De...

Lees verder

De invloed van de touchpoints bij een aankoop in de Fashion-sector

De studie "Belgian Consumer Journey Survey", uitgevoerd door Ipsos, onderzocht de impact van het mediakanaal op de perceptie van de boodschap doorheen de volledige consumer journey. De studie...

Lees verder

De DM blijft 9 dagen lang vers in het geheugen

In het verleden werd al aangetoond dat DM goed blijft hangen in het geheugen. 67%, de tweede beste score, vlak na de bioscoop. Een nieuwe analyse heeft nu bewezen dat de informatie in de DM niet...

Lees verder
Al onze Insights

LensOnline.be verliest slapende klanten niet uit het oog

...
Lees verder

BMW: voldoende leads?

BMW besloot zijn nieuwe gamma op een andere manier bij de consument te brengen...
Lees verder

Reality Xmas

Doctors of The World needed to raise awareness and donations...
Lees verder
Al onze Cases