Welcome Media en Bisnode organiseren een ‘UMA Academy’

Een 30-tal Young Planners van verschillende media-agentschappen genoten op 24 oktober 2017 van een data-opleiding in de kantlijn van de YMCE ‘data driven’ Award die wordt uitgereikt op 7 november, georganiseerd door UMA (United Media Agencies).

 

De YMCE ‘data driven’ Award

De Young Media & Channel Expert competitie wordt sinds vier jaar georganiseerd met de steun van de UMA om de inventiviteit en de expertise van jonge talenten in de sector te promoten.

Het is een competitie voor jonge data-analisten en digitale experten die actief zijn in mediabureaus of gespecialiseerde reclameagentschappen. Bisnode en Welcome Media voorzien de nieuwe competitie van logistieke steun.

 

De data-opleiding

Om de deelnemers klaar te stomen voor de competitie, deelden Welcome Media en Bisnode hun inzichten op een trainingsessie op 24 oktober, ‘de UMA Academy’. In deze sessie konden de deelnemers kennis maken met de datagerichte aanpak van Bisnode en insights en datatools van Welcome Media.

 

 

De competitiedag zelf zal plaatsvinden op dinsdag 7 november in de kantoren van Bisnode. Om 9u zullen de jonge data en performance experten kennismaken met de adverteerder die hen een briefing geeft op basis van een realistische dataset en een vast budget om de marketingdoelstellingen te verbeteren. De deelnemers worden daarna ingedeeld in tweekoppige teams om hun opdracht in vijf uur tot een goed einde te brengen. Om 15u30 moeten alle teams hun presentaties indienen, daarna presenteren de teams hun ideeën aan de YMCE vakjury onder leiding van de adverteerder.

 

De rol van Welcome Media

Regie en expertisecentrum van In-Home Advertising, Welcome Media, zet sterk in op data. We verstrekken datagestuurde middelen en diensten om de juiste personen op de juiste momenten te raken, met een boodschap die hen aangaat, in het hart van hun huis. In-Home Advertising activeert dankzij zijn relevantie en emotie.

Welcome Media ondersteunt dit initiatief als een aanmoediging naar de markt toe om alle mogelijkheden te exploreren die deze nieuwe datagestuurde omgeving ons biedt. Het gaat erom de juiste combinatie te vinden van een analytische, creatieve en mediagerichte aanpak. Welcome Media is uiteraard voornamelijk geïnteresseerd in de online en offline combinaties die worden voorgesteld, want de data gaan veel verder dan enkel het digitale universum.

We zijn al benieuwd wie met de YMCE ‘data driven’ award naar huis zal gaan!

Emma Declerck